Покупка авто в Одесі: змінився розмір пенсійного збору на першу реєстрацію

Одесити при першій реєстрації авто платитимуть більше

Згідно із Законом України "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування", фізичні особи при реєстрації нових легкових автомобілів в Україні мають сплачувати збір на пенсійне страхування. Однак з початком нового року розміри цього збору змінюються через зростання прожиткового мінімуму, який наразі становить 3028 гривень. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Оновлені ставки збору виглядають наступним чином:

  • 3% – якщо вартість автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

  • 4% – якщо вартість перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму;

  • 5% – якщо вартість перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму.

Вартість автомобіля визначається за договором купівлі-продажу, договором міни, довідкою від митних органів, актом експертної оцінки або іншими документами, що підтверджують цю вартість.

Ці податки стосуються як нових, так і вживаних автомобілів, які реєструються в Україні вперше. Сплата податку залежить від вартості автомобіля без урахування ПДВ:

  • до 499 620 гривень – 3%;

  • від 499 620 до 878 120 гривень – 4%;

  • понад 878 120 гривень – 5%.

Сплата податку здійснюється на бюджетні рахунки в головних управліннях Казначейства, відповідно до місця реєстрації автомобіля в сервісних центрах МВС.

Для консультацій щодо послуг сервісних центрів МВС громадяни можуть звертатися за телефоном (044) 290-19-88 або відвідувати сторінки Головного сервісного центру МВС в соціальних мережах. Корисну інформацію та відповіді на поширені питання можна знайти на офіційному вебсайті.

Нагадаємо, з початку 2024 року вартість послуг сервісних центрів МВС зросте в десятеро, внаслідок змін, внесених Постановою Кабінету Міністрів України №1386. Ці оновлення стосуються платних адміністративних послуг, зокрема отримання водійських посвідчень та реєстрації транспортних засобів. Оновлений прайс на отримання прав дивіться в матеріалі.

Джерело: Одесити при першій реєстрації авто платитимуть більше


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися