Кір атакує: на Одещині зафіксували два випадки захворювання

Діти були не щеплені від кору

В місті Одеса зафіксовано два лабораторно підтверджені випадки кору серед дітей у віці трьох та восьми років. Діти були не щеплені від кору. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб. 

“Параліч, ураження серця й мозку, пневмонія — такими є можливі ускладнення поліомієліту, дифтерії, кору, якщо не вакцинуватися вчасно. Держава закуповує всі вакцини, які входять до Національного календаря профілактичних щеплень (посилання на календар). Тож усе, що треба зробити батькам — звернутися до сімейного лікаря або педіатра.” - додає завідувачка відділу імунопрофілактики Людмила Самойленко.

На сьогодні в Україні близько 25 мільйонів людей не вакциновані. Це дуже багато, і це небезпечно.

Чому вакцинувати дітей важливо

- Вакцинація гарантує захист від серйозних захворювань, які можуть призвести до інвалідності чи смерті.

- Вакцинація захищає тих, хто не може бути вакцинований з медичних причин.

- Вакцинація допомагає зупиняти поширення інфекційних захворювань.

- Вакцинація - це простий та ефективний засіб захисту дітей від небезпечних інфекцій. Вона дозволяє сформувати імунітет до цих захворювань, забезпечуючи відсутність або легкий перебіг хвороби.

Раніше “Коментарі” писали, що з липня на Одещині в рамках наздоганяючей кампанії “catch-up” проти кору отримали щеплення 18 678 дітей і підлітків. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів Одеського обласного Центру контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Сергій Дементєв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися