Нардеп з Одеси запропонував свою версію законопроєкту про мобілізацію

Наразі відомо, що документ надійшов на ознайомлення до Комітету з нацбезпеки

Народний депутат з Одеси Олексій Гончаренко у своїх соціальних мережах розповів, що вніс до Комітету з нацбезпеки свій варіант законопроекта щодо мобілізації. 

Найголовніше: 

- Демобілізація через 18 місяців (не 36, як хоче уряд).

- Звільнення строковиків через місяць після набрання чинності (уряд каже аж через 7! чого чекати?) і відстрочка від мобілізації 12 місяців (уряд хоче 6).

- Право на звільнення особам з інвалідністю 3-ї групи (не тільки 1-ша та 2-га).

- Заборона мобілізації осіб з інвалідністю 3-ї групи.

- Відстрочка від мобілізації чоловіків з інвалідністю.

- Здобувачі освіти, які вчаться і здобувають рівень вище за вже здобутий (тобто, наприклад, якщо ви вчитесь на магістратурі, а до цього здобули ступінь бакалавра).

"Буду добиватися, щоб всі ці пропозиції були враховані!" — зазначив Гончаренко.

Раніше “Коментарі” писали, що українці, зокрема мешканці Одеси, можуть очікувати значних змін від нового законопроєкту, який вніс Кабінет Міністрів до Верховної Ради. Він стосується мобілізації, рекрутингу та проходження військової служби. “Коментарі” розібрались що пропонують в новому законопроєкті.

Нагадаємо, по всій Україні спалахнули скандали щодо роботи працівників ТЦК. Повістки чоловіками видавали в спортивних залах та зонах відпочинку. Одеса — не стала виключенням. Крім того, в соціальні мережі потрапило відео, де представники ТЦК зупинили громадський транспорт в Одесі, щоб “перевірити” чоловіків. Про те, чи законні такі дії представників центрів укомплектування під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Одеса розповів голова Одеського обласного ТЦК Олександр Охріменко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Стас

2 січня 2024, 22:01

Яке воно оце гейдитя кончене. Нехай сам піде на фронт і менше триндить. Гнида та продажний політик

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися