Мобілізація на Одещині: чи можуть вручати повісти у спортивних залах

Військком Одещини прокоментував мобілізацію у регіоні

На минулому тижні по всій Україні спалахнули скандали щодо роботи працівників ТЦК. Повістки чоловіками видавали в спортивних залах та зонах відпочинку. Одеса — не стала виключенням. Крім того, в соціальні мережі потрапило відео, де представники ТЦК зупинили громадський транспорт в Одесі, щоб “перевірити” чоловіків. Про те, чи законні такі дії представників центрів укомплектування під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Одеса розповів голова Одеського обласного ТЦК Олександр Охріменко.

"По кожному випадку я особисто і мої підлеглі керівники ТЦК проводимо відповідні розбори та роз'яснювальну роботу. Якщо і мають місце такі випадки, то заходів вживають".

Він також додав, що такі випадки мають місце, ймовірно через те, що ці заходи проводять військові, які не достатньо обізнані у законодавстві. Зокрема, мова може йти й про дислокованих через травми з фронту військовослужбовців. Водночас голова Одеського обласного ТЦК підкреслив, що вручати повістки військові можуть у тих місцях, де це дозволяє обстановка.


“Коментарі” писали, що одеські правоохоронці викрили працівника ТЦК в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон України. За скоєне йому загрожує до дев’яти років ув’язнення. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Нагадаємо також, що спеціалізована прокуратура Південного регіону проводить обшуки та розслідує випадки можливого зловживання у військовій сфері. На цей раз розслідування спрямовані на випадки, коли 900 офіцерів запасу, були незаконно виключені зі списку військового обліку без належних рішень військово-лікарських комісій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися