В Держекоінспекції підрахували збитки, завдані ракетним ударом по Одесі

Загальний розмір шкоди складає майже 200 мільйонів гривень

В Державній екологічній інспекції назвали суму шкоди, яку завдали довкіллю російські окупанти ракетним ударом по Одещині 17 грудня. Про це повідомили на Facebook-сторінці інспекції в області.

За засмічення земельних ресурсів завдані збитки на суму 180 мільйонів гривень, а площа засміченої земельної ділянки становить 3000 метрів квадратних.

Наразі  інформацію передано до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії.

“Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу проведено обстеження місця обстрілу для фіксації та розрахунку шкоди, завданої довкіллю”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що вночі 17 грудня російські окупанти атакували Одещину ударними БпЛА. Тоді силам протиповітряної оборони вдалося збили 9 БпЛА типу "Shahed-136". Однак, один із збитих безпілотників впав у житловий квартал в Одеському районі та вибухнув. Відбулося руйнування з подальшим загоранням житлових приватних будинків та складського приміщення приватної спортивної установи.

Крім того, що 17 грудня, за інформацією очільника ОВА Олега Кіпера, відбулося руйнування з подальшим загоранням житлових приватних будинків та складського приміщення приватної спортивної установи. Рятувальники оперативно загасили пожежу. В одному з будинків було виявлено загиблу людину.

“Коментарі” також писали, що фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу підрахували збитки для навколишнього середовища, які нанесли російські окупанти, коли атакували центр Одеси 5 листопада. Зазначимо, що тоді внаслідок обстрілу серйозних руйнацій зазнав Одеський художній музей. Про це повідомили у відомстві. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися