Лагідна українізація: мешканці Одеси можуть безплатно вивчити мову

Після засвоєння граматичного курсу можна пройти тестування та отримати сертифікат

Відомий український проєкт "Єдині" відкриває реєстрацію для учасників 21-го курсу з опанування української мови. Старт навчання заплановано на 8 січня, а тривалість курсу становитиме 28 днів. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Мета проєкту — популяризація української мови, і для досягнення цієї мети слухачам пропонується широкий спектр навчальних можливостей. Амбасадором курсу став Андрій Хливнюк, фронтмен гурту "Бумбокс" та воїн Збройних Сил України.

Учасники курсу матимуть можливість обрати між "курсом переходу на українську мову" та "граматичним курсом української мови". На них чекають щоденні завдання, навчальні матеріали, поради психолога, розмовні клуби, тести, аудіо- та відеозаписи до уроків, підбірки корисних джерел, онлайн-ігри та навчальні класи.

Проєкт підтримується Уповноваженим із захисту української мови, а участь у навчанні є повністю безкоштовною. Долучитися до проєкту може будь-хто з будь-якої точки світу. Деталі та реєстрація доступні на офіційному сайті проєкту.

Нагадаємо, депутати Одеської області знову опинилися під увагою Уповноваженого із захисту державної мови через застосування недержавної мови в роботі органів місцевого самоврядування. Протягом 2023 року Уповноважений вже виявив та задокументував 6 випадків порушень. Серед порушників – голова Білгород-Дністровської районної ради, депутати різних рівнів, міський голова Болграда. Вони порушували мовний закон, використовуючи недержавну мову під час роботи рад та комісій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися