У маршрутних таксі Одеси планують підняти вартість проїзду (ФОТО)

Ціна за можливість проїхати в маршрутці підскочить вже 15 вересня

Жителям і гостям Одеси приготуватися — вже через тиждень, 15 вересня, у міських маршрутках подорожчає проїзд. Тепер за можливість проїхатися з "точки А в точку Б" доведеться платити по 10 гривень. Відповідні інформаційні оголошення вже розклеїли по більшості автобусів, які курсують за звичними маршрутами.

"У зв'язку зі значним підвищенням всіх складових витрат, які формують тариф, з 15 вересня 2021 року вартість проїзду на автобусних маршрутах загального користування в режимі руху "маршрутне таксі" по місту Одеса становитиме 10 гривень", — повідомляють подібні "листівки".

Слід зазначити, що про ймовірне підвищення ціни за проїзд в Одесі говорили ще рік тому — в середині жовтня. Але тоді, згідно зі словами директора НПЦ Сергія Чорноіваненка, якого цитує місцеве видання "Думська", були відсутні дані щодо падіння пасажиропотоку. При цьому мова йшла про ймовірний тариф у 14-15 гривень, від якого влада відмовилася.

В маршрутных такси Одессы планируют поднять стоимость проезда до 10 грн

Цікаво, що за законодавством перевізники, які забезпечують місто маршрутними таксі, можуть самостійно піднімати ціну за проїзд. При цьому найчастіше вони звертаються до міської влади, попереджаючи про необхідність подібних кроків, щоб все було прораховано і обдумано.

Новина, зрозуміло, наробила чимало галасу в різних новинних Telegram -пабліках Одеси.

"А за що платити-то?", "Забирають водії частку з того, що накатали, собі на утримання. Їм, бачте, не вистачає, зате мало не у кожного водія айфон. Цікавенько"," Ну, будемо чекати нових маршруток, значить ", "Скажіть спасибі, що десять, а не сто відразу", "Не платити тупо. Та й все. І на лобове наклеїти "Горіть у Пеклі! Чекаємо оновлень"", "Клас! Їдемо, як свині в хліві, людей за людей не сприймають, а тепер ще й подорожчання", "Студентський проїзний на трамвай на місяць, привіт!" — коментують те, що відбувається одесити.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що зараз фахівці міськради працюють над створенням "карти підтоплень". Що це і для чого потрібно, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися