Ненависть до сусіда: на Одещині чоловік замовив убивство знайомого

За скоєне правопорушнику загрожує довічне увʼязнення

На Одещині поліцейські запобігати замовному вбивству. Чоловік замовив сусіда, оцінивши його життя у 10 тисяч доларів. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

До поліції надійшла інформація про те, що житель одного із сіл Одеського району вирішив вбити свого сусіда, з яким мав довготривалі неприязні відносини, і підшукує виконавців. Як вони виконають завдання, правопорушнику було неважливо. Головне, щоб скинули йому підтвердження. Життя ненависного односельця зловмисник оцінив у 10 тисяч доларів. Заплатити гроші виконавцям він пообіцяв після виконання “роботи”.

Для забезпечення свого алібі замовник за декілька днів до вбивства поїхав з дому і мав повернутися лише після скоєння виконавцями злочину. Коли все було підготовлено для виконання, правоохоронці провели спецоперацію, інсценували вбивство, від імені одного із виконавців надіслали на мобільний телефон замовника “звіт” у вигляді фотографій із закривавленим тілом жертви та домовився про зустріч для розрахунку.

Щойно чоловік приїхав для передачі обумовленої грошової винагороди,  його затримали в процесуальному порядку.

“Зібравши достатню кількість доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у готуванні до вбивства, тобто умисного противоправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого на замовлення. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Підозрюваний поміщений до ізолятора тимчасового тримання, поліцейські звернулись до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають. За скоєне правопорушнику загрожує довічне увʼязнення”, - зазначив начальник ГУНП в Одеській області Іван Жук.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися