На Одещині на ГРВІ захворіло понад 300 тисяч людей: хто в зоні ризику

Щорічна вакцинація - найдієвіший спосіб захистити себе та попередити важкі ускладнення хвороби

За тиждень на Одещині захворіло майже 320 тис. людей на грип. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Лікарі нагадали, що хворий на грип або інші ГРВІ за один день може інфікувати до 100 своїх колег чи випадкових перехожих.

Фахівці Одеського обласний центр контролю та профілактики хвороб отримали щеплення та власним прикладом продемонстрували, що це безпечно та життєво необхідно.

“Щоби захистити сім’ю, вакцинуйтеся самі, зробіть щеплення дітям та подбайте про те, щоби щеплення отримали старші родичі, бо вони в групі ризику”, - йдеться в повідомленні. 

Пункти вакцинації та наявність вакцин від COVID-19  в Одеській області можна подивитись тут

Раніше “Коментарі” писали, що цьогоріч в Одесі вперше розпочато вакцинацію дітей від ВПЛ за кошти міського бюджету в рамках реалізації муніципальної програми “Здоров’я”. Це щеплення є рекомендованим, але не входить до Національного календаря вакцинації в Україні, тому вакцина від ВПЛ, яка є високовартісною, за кошти державного бюджету не закуповується. На сьогодні лише два міста в Україні безоплатно вакцинують дітей від ВПЛ — Одеса та Київ. Про це повідомили в Одеській міській раді.

“Коментарі” також писали, що в Одесі успішно реалізовано "наздоганяючу” catch-up кампанію з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи, яку ініціювало Міністерство охорони здоров'я України. Так, показники щеплень в дитячих поліклініках Одеси складають від 99% до 108% від запланованої кількості, що свідчить про ефективно проведену вакцинальну кампанію. Про це стало відомо під час виїзної наради Очільник міського департаменту охорони здоров’я з керівництвом дитячих міських поліклінік Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися