В Одесі облаштували майданчики для платного паркування: де саме та скільки коштує

Загалом для платного паркування облаштували 223 машиномісця. 

З 1 січні 2024 року навколо Старосінної площі в Одесі впроваджено платне паркування. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

КП “Одестранспарксервіс” облаштували шість майданчиків для платного паркування дорожніми та інформаційними знаками про спосіб та вартість оплати, нанесена дорожня розмітка. Загалом для платного паркування облаштували 223 машиномісця. 

Режим роботи майданчиків – щоденно з 09.00 по 18.00, окрім суботніх, недільних та святкових днів. Вартість паркування складає 20 грн/година.

Сплата здійснюється виключно через Qr-код, мобільний застосунок та термінали самообслуговування, які розташовані поблизу майданчиків для платного паркування.

В мерії зазначили, що площа Старосінна, де розташовані об'єкти великого скупчення людей та транспорту - ринок Привоз, торговельні центри, залізничний вокзал та автовокзали, дуже популярна у “чорних паркувальників”. Саме тому в міській раді наголосили, що не треба сплачувати штраф “людям в помаранчевих жилетах”. 

“Нагадуємо, що сплачуючи готівку невідомим особам, міський бюджет недоотримує кошти, а водії наражають себе на штраф від  міських інспекторів з паркування. Системною роботою та завдяки широкому розголосу ми поступово упорядковуємо паркувальний простір Одеси”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що 20 листопада в Одесі винесли на засідання виконавчого комітету Одеської міської ради питання щодо створення муніципальних майданчиків для платного паркування. У документі вказано, що майданчики передадуть комунальному підприємству "Одестранспарксервіс" для здійснення функцій оператора. 

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися