Правила гігієни: в Одесі медики провели уроки для малечі

Малята активно відповідали на питання та відгадували загадки

Фахівці Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб завітали до закладів дошкільної освіти Одещини з метою промоції імунізації та підвищенню рівня обізнаності дітей та педагогічного колективу. Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

“Діти із зацікавленням переглянули розмальовки, що ми отримали від наших партнерів "Коаліція за Вакцинацію". Малята активно відповідали на питання та відгадували загадки”, - йдеться в повідомленні центру. 

Під час візиту з профілактичною метою обстежили дітей. Медики вивчили та проаналізували імунний статус дітей та обговорили важливість охоплення вакцинацією дітей згідно з календарем профілактичних щеплень.

Також провели інструктаж з правильної гігієни рук, викладаючи прості та ефективні прийоми для запобігання інфекційних захворювань. Розповіли про етикет кашлю та інші профілактичні заходи, спрямовані на збереження здоров'я дітей.

“Коментарі” писали, що нещодавно в Одесі пройшов День профілактичних стоматологічних оглядів в дитячих відділеннях стоматполіклінік міста. Загалом до лікарів завітали 99 дітей. Як розповіли медики, з них 59 дітей потребували лікування зубів та ясен. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради. 

Нагадаємо, що в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися