Минулого року на Одещині видали майже тисячу “пакунків малюка”

В Одесі при народженні дитини надають «пакунок малюка»

Протягом минулого року в межах державної програми підтримки сімей з дітьми при народженні малюка продовжили надавати одноразову натуральну допомогу “пакунок малюка” або виплату його грошової компенсації. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

За 2023 рік мешканці міста Одеси отримали 999 “пакунків малюка” та 5 110 грошових компенсацій.

“Пакунки малюка” були надані:
- пологовими будинками міста – 994;
- установами соціального захисту Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради - 5.

У 2023 році вартість бейбі-боксу складала 6 816 грн. З 1 січня 2024 року вартість  зросла на 873 грн та складатиме 7 689 грн.

Склад було переглянуто, врахувавши побажання батьків і думки експертів. Нова комплектація бейбі-боксу більш раціональна. До нього додано більше товарів, які користуються попитом: наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки і теплий одяг для немовлят (шапочки і чоловічки). Також збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання. А натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки).

“Скоригований вміст "пакунка малюка" наразі проходить процедуру державної реєстрації. Уряд дозволив витрачати грошову компенсацію за "пакунок малюка" на будь-які потреби”, - йдеться в повідомленні мерії. 

Нагадаємо, що у перший тиждень нового 2024 року в міських пологових будинках Одеси народилися 111 маленьких українців. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради. Кількісну перевагу минулого тижня отримали новонароджені хлопчики, яких народилося на світ 59. Також за тиждень побачили світ 52 маленькі одеситки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися