Одеська мерія обговорила виплати грошової допомоги мобілізованим

Рішення про надання фінансової допомоги мобілізованим ухвалили на засіданні XХV сесії Одеської міської ради VIII скликання

У стінах Одеської мерії відбулося засідання, присвячене обговоренню питань щодо надання фінансової підтримки особам, які мобілізовані для військової служби. Зустріч провів полковник Олександр Охріменко, керівник обласного Територіального Центру Координації та Сприяння Мобілізації. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Згідно з соціальною програмою, ухваленою депутатами міськради в листопаді минулого року, особам, які взяли на себе військовий обов'язок у Збройних Силах України та проживають в Одесі, надаватиметься одноразова грошова допомога у розмірі 20 000 гривень, що буде вирахувана з міського бюджету. На 2024 рік виділено 20 мільйонів гривень для цього заходу.

Сьогодні ми маємо опрацювати всі механізми визначення осіб і технічні моменти щодо проведення виплат. Вдячний депутатам міської ради, які долучилися до обговорення цього важливого питання, – сказав мер міста Геннадій Труханов.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради, члени виконкому підтримали внесення змін до міських програм "Безпечне місто" та допомоги ТРО. Збільшили фінансування на потреби військових підрозділів ППО та мобільно-вогневих груп на 43,2 млн грн та 150 млн грн відповідно. Також “Коментарі” писали, що нещодавно в Одеській міській раді відбулось засідання Робочої групи з питань забезпечення протезно-ортопедичними виробами осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення. Під час заходу розглянули можливість забезпечення протезно-ортопедичними виробами п’ятьох осіб з інвалідністю, серед них двох осіб, які мають інвалідність внаслідок війни. В результаті робоча група прийняла рішення про сплату перевищення граничної ціни виробів коштом бюджету Одеської міської територіальної громади на загальну суму 1 723,0 тис. грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися