В Одесі дефіцит водіїв тролейбусів: в місті оголосили про запуск безплатних курсів

В Одесі стартують безкоштовні курси для майбутніх водіїв тролейбуса

У зв'язку з відсутністю водіїв для міського громадського транспорту в Одесі, КП "Одесміськелектротранс" оголошує безкоштовні курси для тих, хто хоче спробувати свої сили у новій професії — водія тролейбуса. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Згідно з інформацією, 10% колективу КП "Одесміськелектротранс" були мобілізовані до лав Збройних Сил України, що призвело до дефіциту кваліфікованих керманичів для громадського транспорту.

Проєкт безкоштовних курсів триватиме 4,5 місяці, призначений для осіб від 21 року. Окрім того, обов'язковими є сертифікати від нарколога та психіатра. Іногороднім надається можливість проживання в гуртожитку.

Телефон для отримання додаткової інформації та реєстрації на курси: 050 309 42 45. Місце проведення курсів: м. Одеса, вул. Водопровідна, 1 (учбово-курсовий комбінат).

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі завершилися випробування нового трамвая, придбаного за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. В “Одесміськелектротранс” розповіли, що трамвай курсуватиме за маршрутом №17. Він має довжину маршруту понад 9 кілометрів і курсує від Куликового поля до 11 станції Великого Фонтану і назад. Інтервал рейсів - 10 хвилин.

Крім того, трамваї "Одісей Макс" продовжують з’являтись на нових маршрутах в Одесі. Загалом в місті чотири таких "довгоміри", три з них вже курсують, а один ймовірно знаходиться в резерві. Раніше ці сучасні вагони почали свою роботу на маршрутах № 5 та 17, після успішного використання на 26-му та 7-му маршрутах. І зараз, вже другий день поспіль, мешканці та гості міста можуть спостерігати за їхньою роботою на маршруті № 10.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися