В Одесі підвищать плату за вивезення сміття

Тепер за вивезення сміття одесити будуть платити на 35% більше

Одеські компанії, які займаються вивезенням сміття, оголосили про намір підвищити ціни на свої послуги. Про це повідомляє одеський сайт "Думська".

Першим про підвищення цін заявило ТОВ "Союз", яке обслуговує Київський район міста і частину Малиновського.

Своє рішення компанія аргументувала тим, що останній раз вони переглядали ціни на вивіз сміття ще в серпні 2018-го і вже тоді вони були нижче нульової рентабельності. Зараз же в компанії збираються підвищити зарплату своїм співробітникам на 46% і врахувати в тарифі зростання цін на запчастини та електроенергію.

Вивезення одного кубометра твердих побутових відходів подорожчає з 70,32 грн. до 98,04 грн. Якщо таке підвищення тарифу схвалять всі необхідні інстанції, то жителі багатоквартирних будинків стануть платити 23,85 грн з людини в місяць, замість нинішніх 17,11 грн. Для мешканців приватних будинків це 39,22 грн замість 28,13 грн.

Тариф на вивезення великогабаритного сміття підвищать на 27,7 грн: на даний момент він становить 237,71 грн. за кубічний метр.

Спочатку проект нових тарифів винесуть на громадське обговорення. Тільки потім його розглянуть у міськраді. Якщо все піде за планом компаній, що вивозять сміття, то нові тарифи введуть з нового року.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Києві зняли мультфільм про Барбі в світі сміття.

Джерело: https://dumskaya.net


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися