На Одещині жінка не встигла у пологовий і народила вдома

Малюк - у задовільному стані

Сьогодні вночі медики Центру Екстреної Медичної Допомоги прийняли виклик до селища Миколаївка Болградського району, де  29-річна жінка мала от-от народити. Про це повідомили в Центрі Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області

Прибувши за вказаною адресою і оглянувши пацієнтку, медики з’ясували, що часу на госпіталізацію вже немає — треба негайно приймати пологи. 

Діяли за протоколом і надали всю необхідну допомогу мамі та новонародженому хлопчику — він закричав одразу після появи на світ, мав рожеві шкірні покриви, а його стан був оцінений на 8 балів за шкалою Апгар. 

Фельдшер відсікла та обробила пуповину, і після стабілізації стану породіллі та хлопчика обоє були госпіталізовані в Арцизьку лікарню.

“Бажаємо мамі та синочку міцного здоров’я! А бригаду вітаємо з новонародженим і дякуємо за чіткі та професійні дії”, - йдеться в повідомленні. 

“Коментарі” писали, що у перший тиждень нового 2024 року в міських пологових будинках Одеси народилися 111 маленьких українців. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради. Кількісну перевагу минулого тижня отримали новонароджені хлопчики, яких народилося на світ 59. Також за тиждень побачили світ 52 маленькі одеситки.

Нагадаємо, в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися