Суд повернув у власність одеської громади колишній Будинок медпрацівників

Приватизувати будівлю в 2017 році дозволила міська рада

Одеська міськрада виграла судову тяжбу, предметом якої було приміщення колишнього Будинку медпрацівників. Будівлю хотіли повернути у власність громади, тому що компанія, яка приватизувала його собі, не заплатила до міського бюджету ні копійки. Інформацію повідомляють "Одеса Коментарі", посилаючись на "Думську".

Рішення про повернення Будинки медпрацівників громаді прийняв суддя Господарського суду Одеської області Леонід Лічман. Таким чином приміщення цокольного, першого і другого поверхів, а ще антресолі в будинку №20 по Грецькій вулиці втратило можливість називатися чиєюсь приватною власністю.

Судилася мерія з компанією "Джексонвіль", яка орендувала це місце більше трьох років тому — у травні 2017-го. Наразі в будинку працює медіахолдинг "Первый городской".

Слід зазначити, що за такий тривалий час фірма заборгувала міськбюджету 8,2 млн гривень. Зневірившись отримати хоч копійку, чиновники вдалися до варіанту з судовим розглядом.

Цікаво, що колишній Будинок медпрацівників потрапив в приватні руки завдяки давній ініціативі міського голови Геннадія Труханова, яку в народі прозвали "великою приватизацією". Саме тому зараз спроби відсудити те, що самі і віддали, виглядають злегка безглуздо.

До слова, суд відмовив у виплаті неустойки в 1,6 млн гривень, яку від "Джексонвіля" сподівалися отримати в міськраді.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що одеський підприємець Олексій Булгару може похвалитися успішним завершенням судового позову проти міської ради Одеси. Рішення Верховного суду в складі колегії Касаційного адмінсуду не підлягає будь-яким оскаржень. Через що ж чоловікові довелося звертатися до суду, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, кому дістався тендер на 109 млн гривень для реставрації ділянки державної дороги під Одесою поряд з авторинком "Куяльник") і до чого тут депутат міськради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися