Обережно, сирени: коли в Одесі перевірять міську систему оповіщення

В Одесі продовжується тестування систем сповіщення громадян про ракетні атаки

Сьогодні, 11 січня, впродовж вечора, в Одесі заплановані заходи з перевірки працездатності засобів сповіщення про ракетну небезпеку з повітря. Тому короткочасні сигнали повітряної тривоги можна буде почути у деяких районів міста. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  

Тестування та можливі короткочасні сигнали сирени й голосових сповіщень відбудуться в районі вул. Івана та Юрія Лип.

На жаль, є ймовірність і справжньої тривоги, тому слідкуйте за інформацією на офіційних джерелах міста та не ігноруйте попередження влади та ДСНС.

Укриття в Одесі 

Вся інформація про наявні сховища доступна за допомогою інтерактивної онлайн-карти. На ній виділено близько 200 звичайних бомбосховищ та 135 протирадіаційних укриттів, розташованих у різних частинах міста. Також можна знайти і найближчий паркінг. Важливо пам’ятати, що під час спрацювання тривоги всі паркінги міста мають бути відкритими для громадян. Водночас, блокування входів до бомбосховища є забороненим.У випадку, якщо вхід до бомбосховища закритий або з інших причин недоступний, зверніться до єдиного центру прийому звернень громадян за номером "15-35" для вирішення цієї ситуації. Також є можливість зателефонувати до поліції.

Нагадаємо, що російські окупанти здійснили черговий обстріл півдня України. Атака безпілотними літальними апаратами типу "Shahed-131/136", розпочата ворогом ще ввечері, тривала 7 годин. Про це повідомили в Силах оборони півдня України. З тимчасово окупованого Криму та східного узбережжя Азовського моря ударні дрони атакували південні регіони.

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися