Одеський ТЦК прокоментував скандальні рейди в маршрутках: реакція мешканців міста

Коментар ТЦК щодо мобілізаційних заходів обурив чимало одеситів

В Одеському ТЦК висловили свою думку щодо неспокійних подій у громадському транспорті, які виникли в рамках проведення загальної мобілізації в Україні. З метою виконання громадянських зобов'язань чоловіками, військове командування вживає заходів з оповіщення, аби забезпечити відповідне охоплення військовозобов'язаних громадян України. Про це повідомляють в Одеський обласний ТЦК та СП. 

Слід враховувати, що в умовах воєнного стану захист Вітчизни та дотримання її державних символів є обов'язком громадян. На території з воєнним станом можуть діяти обмеження в руху, перевірка документів та звірка облікових даних осіб.

Закликаємо всіх свідомих громадян не створювати штучний ажіотаж, не шукати шляхів ухилитися від виконання свого конституційного обов’язку, не ховатися за спинами тих, хто воює за Україну з 24 лютого 2022 року, а долучитися до захисту Батьківщини й спрямувати свої зусилля на здобуття Перемоги. Це можна зробити, не очікуючи повістку, шляхом самостійного звернення до відповідного ТЦК та СП, – йдеться в повідомленні. 

Рейди по маршрутках

Зазначимо, щодня мережею ширяться відео так званих рейдів в маршрутках. Зазвичай вони відбуваються в ранковий час пік, коли люди їдуть на роботу. На відео які публікують очевидці таких заходів з оповіщення чутно лайливі вислови та видно як чоловіків призовного віку висаджують з громадського транспорту. 



Дані дії представників ТЦК та СП обурюють чимало громадян. Люди в коментарях під такими відео пишуть свої думки. Крім того, у відповідь на коментар ТЦК люди своєю чергою закликають в першу чергу змінювати бійців із зони бойових дій “тиловими військовими”. Крім того, чимало людей  згадало про скандального військкома Борисова, якого підозрюють у незаконному збагаченні на суму 188 мільйонів гривень.

Нагадаємо, співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру працівнику Білгород-Дністровського Районного територіального центру комплектування та соціального захисту (РТЦК та СП). Його звинувачують у наданні допомоги військовозобов'язаним чоловікам за гроші для уникнення мобілізації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися