"По стопах Борисова": на Одещині військком за хабарі "відмазував" від мобілізації

Посадовця Білгород-Дністровського РТЦК та СП підозрюють у зловживанні впливом

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру працівнику Білгород-Дністровського Районного територіального центру комплектування та соціального захисту (РТЦК та СП). Його звинувачують у наданні допомоги військовозобов'язаним чоловікам за гроші для уникнення мобілізації. Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

За визначеною сумою, а саме за 2 тис. доларів США, посадовець виготовляв "клієнтам" документи, що заявляли їх непридатними до військової служби. За додаткову плату у 3 тис. доларів США чоловіки могли також знятися з військового обліку. Співробітниками ДБР задокументовано факт отримання співробітником військкомату 7 тис. доларів США за зняття з військового обліку трьох чоловіків.


Наразі ДБР проводить обшуки на місці роботи підозрюваного, вивчає роботу інших посадовців, які можуть бути причетні до корупційних схем. Також встановлюються особи, що могли скористатися послугами підозрюваного.

Працівникові РТЦК та СП пред'явлено підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України), за яке можливе покарання до 5 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.


Нагадаємо, іспанська нерухомість колишнього військкома з Одеси Борисова арештована співробітниками ДБР та місцевою поліцією. Так, у відомстві повідомили, що правоохоронці провели обшуки в маєтку колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Одеси. 

Зазначимо, Київський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги, пов'язані зі справою колишнього одеського військкома, підозрюваного у незаконному збагаченні. Судді вирішили залишити під вартою підозрюваного, відхиливши апеляційні скарги прокурора та сторони захисту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися