На Одещині зʼявилося унікальне обладнання для допомоги при опіках: деталі

Одеська міська клінічна лікарня №10 отримала унікальне обладнання, яке вперше представлено в Україні

Одещина стала першим регіоном в Україні, де зʼявилися супер-технологічні ліжка для лікування пацієнтів з опіковою травмою. 

Сучасне обладнання для одеської лікарні передали благодійні фонди “УНІЛЕКС” та “Милосердя Віктор”. Йдеться про ліжка для лікування пацієнтів з опіковою травмою з флюідизованим повітрям PEARLS. Вони дозволять покращити якість надання медичної допомоги при опіковій травмі та комфортність перебування, знизити кількість ускладнень, інфікування ран та виникнення пролежнів. Про це повідомили в Одеській ОВА.

“Нам важливо не тільки зберегти кожне життя, але й забезпечити максимально безболісне та швидке одужання наших людей та полегшити роботу лікарям. Ці ліжка та інше обладнання дуже необхідні”, - заявив  заступник голови Одеської ОВА Олександр Харлов.

З початку повномасштабного вторгнення в Одесі, через обстріли російських терористів, кількість випадків опікових травм за останні два роки зросла у майже два з половиною рази. Опікове відділення Одеської міської клінічної лікарні №10 врятувало та продовжує рятувати сотні життів як одеситів, так і пацієнтів з області.

“Вони дозволять максимально уникнути ускладнення опікових поверхонь та пролежнів, а надані реанімаційні візки та каталки дозволять закладу організувати екстрену медичну допомогу на території всього закладу та забезпечити якість медичної допомоги належного рівня відповідно до існуючих міжнародних медико-технологічних стандартів”, - сказав головний лікар Одеської міської клінічної лікарні №10 Денис Себов.

“Коментарі” писали, що міський департамент охорони здоров'я продовжує оснащувати медзаклади міста сучасним обладнанням. Так, Міська клінічна лікарня 1 отримала сучасну систему для відеобронхоскопії Huger та відеоколоноскоп Pentax. Про це повідомили в пресслужбі відомства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися