В Одесі виділили понад 80 млн грн на відновлення будинків, що постраждали від обстрілів

До програми включені всі об'єкти, що наразі потребують відновлювальних робіт

Сьогодні, 17 січня, під час позачергової сесії Одеської міської ради депутати виділили з міського бюджету понад 82 млн грн на відновлення будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії Російської Федерацій, та ліквідацію наслідків руйнувань. Про це повідомили на сайті мерії. 

Серед тих, що не підлягають відновленню - приватні будинки на вул. Пішеніна, триповерхівка на вул. Картамишевській. Місто допомагає мешканцям цих будинків через єВідновлення податися на компенсацію за знищене житло.

“До критичного стану віднесена й багатоповерхівка на Середній. Частина будинку фактично висіть у повітрі. На стабілізацію потрібно 7 млн гривень. І постачальники вже звозять метал на місце просто під гарантії оплати. Ще 35 млн гривень потрібно на відновлювальні роботи. Вони також передбачені змінами в програму розвитку житлового господарства”,- зазначив міський голова Геннадій Труханов. 

До програми включені всі об'єкти, що наразі потребують відновлювальних робіт. Серед них і 5 млн гривень на будинок на вул. Ак. Заболотного, 54. А також кошти на відновлення будинків, що зазнали ушкодження сьогодні вночі. 

Також Геннадій Труханов подякував всім тим, хто разом із рятувальниками першими приходять на допомогу одеситам. Ризикуючи власним життям розбирають завали, вивозять сміття, відновлюють інженерні комунікації та рятують постраждалих.

Нагадаємо, що в ніч на 17 січня ворог атакував південь ударними дронами типу "Shahed-131/136". Протягом трьох годин підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаку. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.  Один із дронів було успішно знищено на Миколаївщині, інший — на Кіровоградщині. Основний удар спрямовувався на Одесу, де дрони-камікадзе атакували з низької висоти вилітаючи з акваторії Чорного моря.

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися