В Одесі нагородили військового, який напочатку війни відбив морську атаку

Нагороду йому вручив мер Геннадій Труханов на сесії міськради

Сьогодні в Одесі нагородили майора Дениса Дідичука, який в перші дня повномасштабного вторгнення  відбив морську атаку на місто. Почесну відзнаку Одеського міського голови "За оборону Одеси" вручив мер Геннадій Труханов. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Геннадій Труханов нагородив майора Дениса Дідичука Почесною відзнакою Одеського міського голови "За оборону Одеси". 

"Думаю, всі пам'ятають події весни 2022 року, коли до берегів Одеси підійшли ворожі бойові кораблі, серед яких були й десантні. Ось це саме той офіцер, завдяки діям і чітким командам якого російським військовим не вдалося реалізувати свої наміри щодо Одеси", - розповів Геннадій Труханов. 

Майор Дідичук служить у сухопутних військах та не має специфічних для морської артилерії знань і навичок. Але завдяки зробленим Денисом Дідичуком точним розрахункам чотири ракети, випущені з берега з "Градів", досягли цілі.

“Звісно, це була пам'ятна подія, але я ставився до неї як до буденної роботи зі знищення цілі, — розповів Денис Дідичук в інтерв’ю “Думській”. — Однак коли на цю історію звернули увагу журналісти, я усвідомив, наскільки це була незвична ціль і небезпечна для міста ситуація. Зараз важко уявити, щоб б було, якби наш перший залп не виявився таким точним”

Раніше ”Коментарі” писали, що Президент України Володимир Зеленський зустрівся з захисниками ЗСУ, які змінили ситуацію в Чорному морі на користь України та світу, і вручив їм державні нагороди. Зокрема, на зустрічі були присутні оборонці острова Зміїний. Про це під час зустрічі з військовими повідомив президент України Володимир Зеленський.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися