Президент Володимир Зеленський нагородив захисників ЗСУ, які змінили ситуацію в Чорному морі

Чорне море має стати взірцем того, як держава вміє відновлювати безпеку

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з захисниками ЗСУ, які змінили ситуацію в Чорному морі на користь України та світу, і вручив їм державні нагороди. Зокрема, на зустрічі були присутні оборонці острова Зміїний. Про це під час зустрічі з військовими повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Битва за Чорне море ще триває, але ми вже можемо бути впевнені, що Росія в цій битві не переможе. Українці не дозволили ворогові використовувати Чорне море як плацдарм для десантів, атак проти наших південних регіонів. Переконаний, що Чорне море стане взірцем того, як наша держава вміє відновлювати безпеку – для себе та своїх партнерів”, - написав президент України. 

Нагадаємо, що сьогодні у світі відзначають Міжнародний день Чорного моря. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Чорне море має стратегічне значення не лише для сусідніх країн, але й для всієї Європи, Близького Сходу та глобальної продовольчої безпеки.

Нагадаємо, що деякі військові зазначають, що зараз у Чорному морі знаходиться десятки тисяч мін. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив капітан 1 рангу запасу, ексзаступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко. За його словами, дуже багато мін там з'явилося ще протягом Першої та Другої світових війн та в радянський період.

Раніше “Коментарі” писали, що командувач Військово-Морських Сил ЗСУ України віце-адмірал Олексій Неїжпапа в урочистої обстановці вручив державні та відомчі нагороди з нагоди Дня захисників та захисниць України. Кращих військовослужбовців було удостоєно орденами “Богдана Хмельницького”, “Данила Галицького”, “За Мужність”, медалями і відзнаками Президента України та Головнокомандувача Збройних Сил України. Серед нагороджених - військові моряки, які постійно боронять нашу країну від підлого ворога.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися