На Одещині планують розвивати "зелений туризм": подробиці

На Одещині планують розвивати туристичну галузь

Під час робочої зустрічі, в якій взяли участь місцеві чиновники, представники прикордонної служби та інших військових структур, а також представники Нижньодністровського національного природного парку, обговорювались можливості розвитку "зеленого туризму" в Біляївській громаді. Про це повідомив голова Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак. 

Однією з головних тем обговорення стало питання виходу маломірних суден на визначені ділянки Турунчука та Дністра в рамках розвитку "зеленого туризму". Учасники дійшли згоди щодо можливості цього виду відпочинку, за умови, що судна належать власникам з ліцензією, пройшли технічне обслуговування та обладнані необхідними засобами безпеки та трекерами для контролю з боку прикордонників.

Однак, на жаль, у зв'язку із діючим військовим станом в Україні, виходження приватних маломірних суден на воду наразі не є можливим. Представники прикордонної служби відзначили, що вирішення питань пов'язаних з "зеленим туризмом" має відбуватися в рамках чіткого правового поля та з урахуванням безпекової ситуації в регіоні.

Біляївська громада визнає необхідність розвитку "зеленого туризму", але покладає основний акцент на вирішення цих питань в межах закону та з урахуванням військового контексту в регіоні.

Цього літа порівняно з 2022-м роком в Одесі збільшився потік туристів. Окрім українських внутрішніх туристів до нас їдуть гості з-за кордону. Це не тільки іноземні журналісти, представники миротворчих місій та благодійних організацій, це люди, які приїжджають сюди по справах, хоча до нас не літають літаки і не ходять морем пароходи. Тим не менш, гості в Одесі є.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися