Український культурний фонд в Одесі: які проєкти планують реалізувати

В Одесі пройшов перший у цьому році Інфодень українського культурного фонду

Вчора 17 січня, в Одесі відбувся перший цьогорічний Інфодень Українського культурного фонду, спільно з Одеською міською радою, у міжнародному культурному центрі UNION. Ця подія є сьомою в рамках нового грантового сезону та позначає важливий крок у розвитку культурної сфери. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Одеський регіон став першим, куди завітала команда УКФ в 2024 році, щоб підняти якість та залученість заявок на гранти. Захід зібрав понад 160 представників культурного середовища південного регіону, включаючи працівників театрів, музеїв, бібліотек, а також митців та культурних менеджерів.

Український культурний фонд підтримує наші культурні установи, у цей складний час дозволяє реалізовувати проєкти бібліотек, мистецьких шкіл, театрів, – повідомив директор Департаменту культури, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Іван Ліптуга.

Під час заходу спікери розповіли про участь Одещини у грантовому сезоні УКФ 2023 року та навели приклади успішних проєктів, серед яких виділилися "Доступний онлайн" від Одеського національного художнього музею, 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль та дитячий фестиваль "Переміщена анімація".

За шість років існування нашої інституції до УКФ від Одеси надійшло 311 заявок на грантову підтримку. Від регіону, без урахування обласного центру, –154. Тобто програми УКФ охоплюють аудиторії поза агломераціями та обласними центрами. Це важливо з огляду на розрив між ними в доступі до культури. УКФ й надалі посилюватиме співпрацю з органами місцевого самоврядування, – додав голова фонду Владислав Берковський.

Нагадаємо, міський голова Одеси Геннадій Труханов зустрівся із керівником Українського культурного фонду (УКФ) Владиславом Берковським. Наразі, після деякої перерви, УКФ відновлює свою співпрацю з регіонами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися