В Одесі побудують нову 100-метрову трубу котельної в одному з районів міста

Робота розпочнеться після закінчення опалювального сезону

Під час негоди в листопаді в Одесі була пошкоджена труба районної котельні “Північна-2” на вул. Паустовського. За результатами обстеження та оцінки технічного стану конструкцій надано експертний висновок від Одеської державної академії будівництва та архітектури. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Так, серед головних причин можна виділити дві основні: аномальні погодні умови та низька якість виконання робіт при будівництві ствола труби.

“По закінченню опалювального сезону залишок пошкодженої труби буде демонтовано, розпочнеться будівництво нової димової труби, до початку наступного опалювального сезону плануємо введення її в експлуатацію. Тендер на проєктування вже оголошено”, - зазначила директор КП “Теплопостачання міста Одеси” Ганна Позднякова.

Крім того, оголошено тендер на обстеження інших димових труб підприємства з метою уникнення аналогічних ситуацій.

Нагадаємо, що труба на Паустовського була побудована у 1989 році й останній капітальний ремонт проходила у 2014 році. У 2020 році на обʼєкті проходила планова експертиза, жодних дефектів не було виявлено.  

"Коментарі" писали, тоді за три доби стихія на Одеській області призвела до значної кількості пошкоджень енергетичної інфраструктури. Фахівці ДТЕК докладають максимум зусиль, щоб відновити світло в будинках клієнтів, попри замети та шквальний вітер. За цей період вдалося відновити світло в 651 населеному пункті для 523 тисяч родин, а також відремонтувати 2 946 ліній та 6 259 підстанцій.

Джерело: https://omr.gov.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися