Молоді педагоги в Одесі отримають муніципальні премії: про яку суму йдеться

Студентів заохочують працювати за спеціальністю

В Одесі наразі існує значна кількість вакансій для педагогічних працівників. З метою заохочення випускників педагогічних ВНЗ працювати за професією, в місті вводять спеціальні премії. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Міська влада прийняла рішення підтримати особливо молодих вчителів, які вирушили в шкільну працю відразу після отримання свого диплома. З цією метою в Одесі впроваджено муніципальну щомісячну премію у розмірі 3000 гривень для молодих педагогів.

Якщо ви закінчуєте навчання у педагогічному закладі вищої освіти або як молодий спеціаліст вже працюєте у школі чи садочку, розраховуйте на цю доплату, – сказав мер Одеси Геннадій Труханов. 


Зазначимо, одна з найбільших шкіл Київського району Одеси отримала нове укриття для забезпечення безпечного перебування дітей під час повітряних тривог. Крім того, з минулого тижня кілька інших шкіл району розпочали очні заняття. Укриття оснащене всім необхідним для забезпечення комфортного перебування дітей під час повітряної тривоги. Також встановлені інтерактивні дошки, щоб діти могли продовжувати навчання, перебуваючи у безпеці. Роботи щодо модернізації укриттів у інших навчальних закладах тривають та спрямовані на підвищення загальної безпеки та комфорту учнів.

Нагадаємо, на Одещині проживає найбільше представників молдовської національної меншини в Україні. Загалом у регіоні налічується понад 700 закладів загальної середньої освіти різних типів і форм власності. У 16 з них освітній процес провадився українською і молдовською мовами. Напочатку вересня три школи з 16 обрали для вивчення румунську мову як офіційну мову Європейського Союзу, змінивши статути та освітні програми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися