В одному з районів Одеси невідомі розсипали 30 кг ртуті: деталі

Понад 30 кг забрудненого ртуттю ґрунту зібрали у дворі житлового будинку в Одесі

Вчора до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в Приморському районі Одеси, у дворі житлового будинку розсипані гранули схожі на ртуть. Про це повідомили в ДСНС. 

Підрозділ радіаційного, хімічного та біологічного захисту обстежили 10 метрів квадратних поверхні території та зібрали понад 30 кілограмів ґрунту забрудненого отруйною ртуттю. Спеціалісти обробили місце спеціальним розчином хлорного заліза.

Чим небезпечна ртуть

Для здоров'я людини небезпечна будь-яка доза ртуті, яка просочилася в організм. Навіть при вдиханні 0,25 мг/м3 можливі порушення з боку дихальної системи. Якщо кількість ртуті була більшою, починаються руйнівні процеси в усіх органах і системах. Перші симптоми інтоксикації - задуха, напади кашлю, безсилля, підвищення температури до критичних показників. Найбільш схильні до впливу ртуті: шкіра, очі, дихальні шляхи, нирки, нервова система, шлунково-кишковий тракт і сильно падає імунітет.

“Коментарі” писали, що вночі екстрені служби отримали виклик на лінію "101" про пожежу. Вона спалахнула в приватному будинку на вулиці Бернардаццї в місті Одеса. Про це повідомляє ДСНС в Одеській області.  Прибувши на вказану адресу, рятувальники виявили загоряння даху в одноповерховому приватному будинку. Вогнеборці зуміли повністю ліквідувати загоряння менше ніж за годину, запобігши подальшому поширенню вогню.

Нагадаємо, нещодавно в службу порятунку надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в селі Дачне, Одеському районі, за адресою: провулок Лікарняний. Прибувши на місце події, рятувальники виявили горіння невеликої надвірної споруди, де зберігалися дрова. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися