ДБР під час затримання Гринкевича в Одесі потрапили в скандал: деталі (ВІДЕО)

Омбудсмен відреагував на скандальне затримання Гринкевича в Одесі

Уповноважений із захисту державної мови, Тарас Кремінь, активно закликає представників правоохоронних органів дотримуватись положень Закону про державну мову. Звертаючись до випадку з затриманням Романа Гринкевича, який підозрюється у постачанні неякісного одягу для української армії, Кремінь відзначив факт використання недержавної мови в ході дії правоохоронців. Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у себе на сторінці в Faceebok. 

22 січня, Державним бюро розслідувань поширило відео, де зафіксовано затримання Романа Гринкевича, підозрюваного в постачанні неякісного одягу для української армії. Однак увагу громадськості привернуло не лише саме затримання, але й той факт, що працівники ДБР зверталися до підозрюваного недержавною мовою.

Згідно із Законом України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", особи, які зобов’язані володіти державною мовою та використовувати її у службовій діяльності, включають представників Національної поліції та інших правоохоронних органів. Це стосується як посадових осіб, які мають спеціальні звання, так і рядового складу.

На застосування недержавної мови представниками правоохоронних органів критикою спалахнули соцмережі. Громадяни гостро реагують на порушення своїх мовних прав та звертаються до мене з проханням втрутитися в ситуацію. При виконанні службових обов’язків представники правоохоронних органів зобов’язані послуговуватись державною мовою. Сподіваюсь, що надалі таких інцидентів не буде, – наголосив Тарас Кремінь.


Нагадаємо, 22 січня, в Одесі затримали сина Ігоря Гринкевича Романа при спробі перетнути держкордон. Раніше правоохоронці оголосили його у розшук. Деталі справи в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


PR

23 січня 2024, 13:28

Мабуть кассапські "консерви" у ДБР на емоціях забулись про конспірацію. Кассапи під час насильницьких дій ведуть себе дуже емоційно, оскільки у варварів насилля - це основний сенс життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися