Сина Гринкевича затримали в Одесі при спробі перетину кордону

Роман Гринкевич був у офіційному розшуку від 18 січня 2024 року

Сьогодні, 22 січня, в Одесі затримали сина Ігоря Гринкевича Романа при спробі перетнути держкордон. Раніше правоохоронці оголосили його у розшук. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

"Усі пам’ятають нещодавню резонансну справу, у якій сумнозвісному львівському бізнесмену та його спільнику було повідомлено про підозру у справі поставок неякісного одягу для ЗСУ на 1 млрд грн. Четверо фігурантів наразі перебувають під вартою, п’ятого сьогодні вранці затримали в місті Одесі при спробі організації незаконного перетину державного кордону. П’ятого, який уже був оголошений у розшук", - сказав генпрокурор.

Наразі розв'язується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Днями, 19 січня, суд надав дозвіл на затримання Романа Гринкевича. Інші четверо підозрюваних перебувають під вартою.

Нагадаємо, батько затриманого, львівський бізнесмен Ігор Гринкевич, організував схему злочинного заробітку на ЗСУ. Його компанії виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн, однак у результаті надали товар поганої якост. Збитки державі оцінили в один мільярд гривень.


29 грудня 2023 року Гринкевича-старшого затримали при спробі дати слідчому ДБР хабар у розмірі $500 тис. Згодом йому офіційно повідомили і про підозру у шахрайстві, а Міноборони розірвало з його компаніями усі договори.

Нагадаємо, старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці обвинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори Одеської обласної прокуратури внесли обвинувальний акт до суду згідно зі статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися