В Одесі виявили порушення в тендері на 24 млн грн: подробиці справи

Співробітники Бюро попередили розтрату 24 млн грн з державного бюджету

Аналітики Бюро економічної безпеки в Одеській області виявили  порушення під час проведення  тендеру на будівництво укриття для закладу освіти. З державного бюджету посадовці планували витратити 24 млн грн. Про це повідомили у відомстві. 

На майданчику електронної системи публічних закупівель Prozzoro орган місцевого самоврядування та фірма-виконавець робіт уклали договір за результатами тендеру.

Однак вияивлось, що у виконавця робіт відсутнє майно та працівники відповідної кваліфікації. Тобто компанія не відповідає кваліфікаційним вимогам тендеру. 

З метою упередження розтрати державних коштів аналітики БЕБ направили лист до органу місцевого самоврядування з інформацією про виявлені порушення та пропозицією перевірити доцільність укладання згаданого договору.

“В результаті розгляду рекомендаційного листа замовник та виконавець робіт розірвали договір. Таким чином співробітники Бюро упередили розтрату 24 млн грн з державного бюджету”, - йдеться в повідомленні БЕБ.

Раніше “Коментарі” писали, що за даними системи "Прозорро", минулого року компанія "Укрспецпроект" освоїла понад 53 млн грн з бюджету Одеської ОВА. Це і будівництво амбулаторії, і ремонт укриття. Однак, вищевказану організацію журналісти пов'язують із втікачем-депутатом Одеської міськради Русланом Тарпаном, який перебуває в міжнародному розшуку. 

Крім того, на Одещині правоохоронці викрили посадовця міськради у корупції. Правопорушника затримали відразу після отримання ним хабаря. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися