В Чорному морі з’явився додатковий ракетоносій: скільки "Калібрів" несуть загрозу

У разі повітряної тривоги слід негайно

У Чорному морі штормова обстановка поступово вщухає. Вороже корабельне угруповання посилюється, доповнивши свій арсенал ще одним підводним ракетоносієм. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Загальний залп "Калібрів" — до 20 ракет. Рівень ракетної небезпеки — дуже високий! Сигнали повітряних тривог не ігноруємо! Пам'ятаємо, що ворог підступний, а Сили оборони на варті 24/7, – йдеться в повідомленні. 

Виявлення пусків ракет із підводних човнів дуже ускладнене для роботи нашої протиповітряної оборони. Тому в разі тривоги необхідно діяти швидко і оперативно. 

Зазвичай РФ тримає свої ракетоносії за 100-150 кілометрів від контрольованого Україною берега, ближче до Новоросійська. При цьому росіяни розосереджують свої корабельні угруповання. 

Ситуація може змінитися досить швидко, як і кількість "Калібрів". Щоб збільшити кількість ракетоносіїв, ворогові необхідно лише 2-3 години. Саме за цей час кораблі можуть вийти на бойове чергування. Також бойові пуски ворог може здійснювати безпосередньо з бухт поблизу тимчасово окупованого Севастополя. Тож імовірність ракетних ударів залишається високою.  

Нагадаємо, пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами. Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України прокоментував знищення ВДК.

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/5580


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися