Нардепа з Одеси очолив комітет з міграції та біженців ПАРЄ

Нардеп Гончаренко став першим українцем, який очолив комітет ПАРЄ

Народного депутату з фракції “Європейська солідарність” Олексія Гончаренко офіційно призначили на посаду голови Комітету з міграції, біженців та переміщених осіб Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це він повідомив у своїх соціальних мережах. 

“Тільки що мене офіційно призначили президентом в ПАРЄ! Я очолив Комітет з міграції, біженців та переміщених осіб. Перший українець на такій посаді! Найголовніше — в мене буде ще більше можливостей просувати інтереси України!”.

Нагадаємо, що у 2022 році ПАРЄ було обрано нардепа Олексія Гончаренко на посаду віцепрезидента комітету з міграції, біженців та переміщених осіб. 

Зазначимо, що одесит став першим українцем, який обійняв цю посаду. 

До цього Комітет з міграції очолював грецький політик Теодорос Руссопулос, якого 22 січня було обрано новим президентом ПАРЄ і який є прихильником України.

ПАРЄ: що відомо? 

Парламентська асамблея Ради Європи, ПАРЄ — один із двох головних статутних органів Ради Європи. Це консультативний орган, що складається з представників парламентів усіх держав-членів. ПАРЄ є одним із найстаріших у Європі органів міжпарламентської співпраці.

Нагадаємо, Олексій Гончаренко, народний депутат від партії "Європейська Солідарність", розкрив скандальний факт – поліція розпочала кримінальне провадження через встановлення "прослушки" у його домі. Про це він повідомив у себе на сторінці в telegram. За офіційним повідомленням, Гончаренко отримав відповідь від Національної поліції на свій депутатський запит. Відзначено, що досудове розслідування розпочато згідно з частиною першою статті 182 (Порушення недоторканності приватного життя).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися