В Україні виявили новий штам Covid-19: чи є випадки зараження на Одещині

У січні в Україні зареєстровано 9 випадків нового штаму коронавірусу

В Одесі захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі перебуває на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 47,4%. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Так, за останній тиждень на грип та ГРВІ захворіли 2779 одеситів, що практично дорівнює рівню попереднього тижня. Серед захворілих основну питому вагу склали діти — до 52%. 

Захворюваність на COVID-19 в Одесі за останній тиждень знизилася на 30,6%, порівняно з попереднім тижнем, і склала 43 випадки, серед яких шість дітей.

Зазначимо, що у двох західних областях люди почали хворіти на новий штам коронавірусу “Дженні”. Серед захворілих жителі Волинської та Рівненської областей. 

Одеські лікарі не фіксували випадків захворювання на Одещині. 

Як зазначають фахівці, вірус SARS-CoV-2 постійно мутує та ухиляється від імунної відповіді, тобто швидше вражає ослаблений імунітет. Так, захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. 

Примітно, що серед захворілих в Україні з 9 людей лише одна мала 2 щеплення проти COVID-19. Зважаючи на клінічні симптоми медики зафіксували середній або легкий перебіг захворювання, лише одна людина була госпіталізована до лікарні. Вік пацієнтів – 27-73 роки.

“Коментарі” писали, що в Одесі усі охочі можуть вакцинуватись від різних інфекцій, зокрема COVID-19, дифтерії та правця. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб. На місці працювали медичні працівники, які надавали консультацію щодо імунізації та попередження захворювань. У вакцинальному автобусі усім охочим провели дослідження факторів ризику серцево-судинних захворювань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися