В Одесі у вакцинальному автобусі можна було отримали щеплення від різних інфекцій: подробиці

На місці працювали медичні працівники, які надавали консультацію щодо імунізації

В Одесі на минулих вихідних проведено виїзний захід, під час якого усі охочі отримали можливість вакцинуватись від різних інфекцій, зокрема COVID-19, дифтерії та правця. Захід відбувся у Парку ім. Горького. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб.

На місці працювали медичні працівники, які надавали консультацію щодо імунізації та попередження захворювань. У вакцинальному автобусі усім охочим провели дослідження факторів ризику серцево-судинних захворювань:

- виміряли артеріальний тиск

- визначили індекс маси тіла

-обстежили рівень глюкози в крові

Лікарі надали рекомендації про здоровий спосіб життя, харчування, своєчасні планові медичні обстеження для запобігання розвитку інсульту.

“Ми продовжуємо працювати для того, щоб ви відкрили для себе нові засоби збереження здоров'я та провели час з користю та задоволенням”, - йдеться в повідомленні. 

“Коментарі” писали, що в дитячих міських поліклініках Одеси зробили понад 500 щеплень проти вірусу папіломи людини (ВПЛ) вакциною Гардасил. Вакцина закуплена за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров’я”. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Крім того, в Одесі успішно реалізовано "наздоганяючу” catch-up кампанію з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи, яку ініціювало Міністерство охорони здоров'я України. Так, показники щеплень в дитячих поліклініках Одеси складають від 99% до 108% від запланованої кількості, що свідчить про ефективно проведену вакцинальну кампанію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися