В Одеській області ремонтують міст через канал Кофа

В Одеській області на каналі Кофа ремонтують міст, який з’єднує два українські порти

На Одещині триває ремонт мосту через канал Кофа на автодорозі Т-16-07 Ізмаїл-Кілія-Вилкове. Ремонтні роботи спрямовані на покращення експортної логістики в регіоні. Про це зазначили в  Міністерстві інфраструктури. 

Так, відомо, що встановлення нової споруди скоротить маршрут до Ізмаїла, особливо для мешканців міста Кілія. Поки їм доводиться їхати в об'їзд автодорогою М-15 Одеса - Рені (на Бухарест). Крім того, саме канал Кофа поєднує Ізмаїльський та Кілійський порти.

Ремонт споруди передбачає комплексне відновлення транспортно-експлуатаційних характеристик, нове дорожнє покриття, підходи та з’їзди, організація водовідведення та укріплення узбіччя. Усі ремонтні роботи планують закінчити до кінця 2024 року.

Нагадаємо, що старий міст через канал збудували ще в 60-ті роки минулого сторіччя. Декілька років тому його визначли аварійним та перекрили для руху всіх видів автотранспорту.

Нагадаємо, що з 24 січня по 26 січня включно, виконуватимуться роботи калібрування системи моніторингу зважування-в-русі (WIM) на мосту через Хаджибейський лиман. Про це повідомили в Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області Так, під час робіт рух тимчасово перекривається кожну годину на 30 хвилин та регулюватиметься Патрульною Поліцією Одеської області.  Роботи триватимуть з 8:00 години ранку 24 січня до 18:00 години вечора, а також 25 та 26 січня з 8:00 години ранку до 18:00 години вечора.

“Коментарі” писали, Подільський район в Одеській області взявся за відновлення 8 кілометрів дороги Р–71, яка має важливе значення для транспортної логістики України. В процесі відновлення використовується експериментальний підхід, який включає змішування цементу з екологічним матеріалом — золою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися