Тріумф Ястремської: одеситка вийшла до півфіналу Australian Open-2024

Ястремська повторила фантастичний рекорд на Australian Open

Спортсменка з Одеси Даяна Ястремська пробилася до півфіналу Australian Open, який зараз проходить у Мельбурні. Ястремська досягла історичного результату на Australian Open-2024, адже Даяна стала першої українко, якій вдалося дійти до цієї стадії на змаганнях. 

Крім того, одеситка - перша тенісистка з кваліфікації, яка вийшла до півфіналу на Australian Open з 1978 року.

"Я думаю, що приємно творити історію, тому що в той час я ще не народилася. Я народилася у 2000 році. Тож це наступне покоління. Я дуже щаслива. Я втомилася, але дуже щаслива (сміється)", - сказала одеситка.

Зазначимо, що у чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Австралії 23-річна уродженка Одеси перемогла 19-річну чешку Лінду Носкову, завдяки чому вписала своє ім'я в історію світового тенісу.

Ястремська виходом у півфінал Australian Open-2024 повторила національний рекорд України на турнірах серії Grand Slam. Вона стала другою українкою після Еліни Світоліної, яка зіграє в 1/2 фіналу Великого шолома. До фіналу на мейджорах ще ніхто з українок ніколи не доходив.

За вихід у фінал Australian Open-2024 Ястремська змагатиметься з переможницею матчу між "нейтральною" росіянкою Анною Калинською та Чжен Ціньвень із Китаю.

Нагадаємо, що інша одеситка Еліна Світоліна зі сльозами на очах знялася з Australian Open-2024. У матчі 1/8 фіналу вона несподівано відчула сильний біль у спині. Світоліна викликала медиків на корт, але, на жаль, їй це не допомогло. Зазначимо, що 29-річна уродженка Одеси знялася в першому сеті матчу четвертого кола проти 19-річної чешки Лінди Носкової (№50 WTA)



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися