В Одесі жінка самовільно зайняла земельну ділянку в одному з районів міста

Правопорушниці загрожує від штрафу до обмеження волі

Одеситка самовільно зайняла земельну ділянку у Київському районі міста. Наразі правоохоронці притягують жінку до відповідальності. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Так, за інформацією правоохоронців, жінка набула права власності на магазин площею 78,8 квадратних метрів на міській землі по вулиці Шишкіна, надавши до відповідних держаних установ документи, які нібито підтверджували факт зведення приміщення до 1992 року. 

За діючим законодавством, якщо об’єкт містобудування був збудований до вказаного терміну, його реєстрація визнається законною. Але не у цьому випадку, адже дана нежитлова споруда була побудована значно пізніше, тож у такий спосіб одеситка самовільно зайняла земельну ділянку, достовірно знаючи, що вона належить одеській громаді.

Правопорушниці загрожує від штрафу до обмеження волі.

“Фігурантці наразі повідомлено про підозру за частиною 3 статті 197-1 Кримінального кодексу України. За самовільне зайняття земельної ділянки правопорушниці загрожує покарання штрафом від 1,7 до 68 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років”, - зазначила начальниця слідчого відділення територіального підрозділу поліції Валентина Горошко.

Нагадаємо, що у результаті судового рішення було доведено факт незаконного вибуття земельної ділянки площею 0,4 гектара по вулиці Мечникова в Одесі. Вартість цієї ділянки перевищує 27 мільйонів гривень.  Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися