Розкрито незаконне заволодіння земельною ділянкою у центрі Одеси вартістю 27 млн грн

Фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі

У результаті судового рішення було доведено факт незаконного вибуття земельної ділянки площею 0,4 гектара по вулиці Мечникова в Одесі. Вартість цієї ділянки перевищує 27 мільйонів гривень. 


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


Зазначене незаконне вибуття було здійснено на користь приватного підприємства без відповідних судових рішень та державних актів, які б засвідчували право власності на землю. Власником цієї ділянки є Одеська міська рада, якій цей факт був невідомий.

У ході розгляду позову Одеської обласної прокуратури, господарським судом було прийняте рішення, яке повністю задовольнило прокурорів. Згідно з цим рішенням, реєстрація зазначеної земельної ділянки в Державному земельному кадастрі була скасована, а всі речові права незаконного власника на неї були припинені.

picture

На цей час, прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо керівника зазначеного приватного підприємства. Йому стягується відповідальність за використання підроблених документів та шахрайське заволодіння земельною ділянкою згідно зі статтями 28 (частина 2), 358 (частина 4) та 190 (частина 4) Кримінального кодексу України. За клопотанням прокурора, обвинувачений знаходиться під вартою, чекаючи розгляду справи судом.


Нагадаємо, що Одеська прокуратура не дала забудувати поблизу Михайлівської площі землю вартістю 65 млн грн. Усього площа земельної ділянки - 0,5 га.


"Коментарі" писали, що Одеський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції у відновленні державної власності на пансіонат "Борей". Суд підтримав позицію прокурорів, які довели, що майно "власником" пансіонату було набуте незаконним шляхом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися