В Одесі зоопарк під час війни врятував майже дві тисячі тварин

Після надання допомоги тваринам їх зазвичай відпускають у природне середовище

Сьогодні працівники Одеського зоопарку відпустили на волю двох врятованих лебедів. Птахам надали всю необхідну допомогу та повернули до природного середовища. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Місце для випуску вибрали із дбайливістю – переправа, яка виявилася ідеальною локацією для повернення лебедів до природного середовища. Тут численні годівниці та лагуни, де лебеді можуть безпечно перебувати, а їх харчування забезпечують місцеві мешканці.

Директор Одеського зоопарку, Ігор Біляков, розповів, що під час морозів зверталося багато людей, які стурбовані станом лебедів на Одеській області. Віддані захисники тварин пробивали лід, годували птахів і допомагали пораненим лебедям, а тих, що потребували серйозної допомоги, відправляли до зоопарку.

За час війни Одеський зоопарк вже прийняв для порятунку 1700 тварин, серед яких 1400 домашніх і 300 хижих. Лише минулого року врятовано життя 1000 птахам і 100 іншим тваринам.

Найбільше допомагають ті одесити, які приносять поранених та виснажених птахів, а також пташенят, що випали з гнізда.

Крім того, зоопарк виконує місію допомоги постраждалим домашнім та диким тваринам: собакам, кішкам, папугам, кажанам, черепахам, зміям, єнотоподібним собакам та іншим.

Більшість врятованих тварин надалі повертається до їхнього природного середовища.

Нагадаємо, до національного заповідника на Одещині прилетіли 120 білих птахів — велика біла чапля або чепура велика. Екологи пояснюють, що через нещодавній сильний шторм та мороз, під льодом опинилося багато дрібних карасиків. Саме тому птахи обрали залишитися на деякий час у Тузлівських лиманах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися