В заповіднику на Одещині проживають птахи рідкісного виду: подробиці

Одним із найбільших представників пташиного царства Парку є пелікани

Нещодавно до національного парку завітали кучеряві пелікани. Екологи зоповіднику зазначають, що взимку "Тузлівська Амазонія" зачаровує своїм пташиним різнобарв'ям не менше, ніж в теплий період року.

“Кожного дня птахи шукають собі їжу в повноводних Тузлівських лиманах. Сови, чаплі, огарі, пелікани, лебеді, кулики - всі комфортно, затишно та безпечно почувають себе на території нацпарку "Тузлівські лимани", - йдеться в повідомленні заповіднику.

Кучерявий пелікан на відміну від рожевого може витримувати температури повітря близько 0⁰С. Це дуже рідкісний вид, занесений до Європейського червоного списку та Червоної книги України, охороняється Бернською та Боннською конвенціями, Конвенцією CITIES та Угодою AEWA.

Кучерявий пелікан полює на рибу як поодинці, так і невеличкими групами. На майже прісноводних водоймах нацпарку – Малому Сасику та Джантшейському - пелікани споживають такі види риб як плотва, краснопірка, карась, короп. Розмір вловлюваних пеліканами риб коливається від 5 до 30 сантиметрів. Харчуватись пелікани можуть на значній акваторії і за день в залежності від сезону кочують на відстань до 50 кілометрів.

Нагадаємо, що до національного заповідника на Одещині прилетіли 120 білих птахів - велика біла чапля або чепура велика. Екологи пояснюють, що через нещодавний сильний шторм та мороз, під льодом опинилося багато дрібних карасиків. Саме тому птахи обрали залишитися на деякий час у Тузлівських лиманах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися