Вперше в Одесі містянка отримала компенсацію за знищене житло: деталі

Програма єВідновлення функціонує в Україні з минулого року

В Одесі родина, яка втратила житло, внаслідок ракетної атаки, отримала компенсацію за знищене житло за державною програмою єВідновлення. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Зазанчимо, що Валерія Козаченко перша мешканка Одеси, яка отримала та вже реалізувала житловий сертифікат за знищене майно. Вона була власницею квартири в будинку на вулиці Приморській, який був знищений російською ракетою 23 липня минулого року. 

Мер Одеси Геннадій Труханов привітав пані Валерію та її бабусю Наталю Миколаївну з новосіллям.

“Для міських служб це теж був перший досвід. І я радий, що разом нам вдалося все організувати в найкоротші строки”, — зазначив міський голова.

Програма єВідновлення функціонує в Україні з минулого року. Спочатку був розроблений та запрацював механізм надання державної компенсації за пошкоджене, а згодом – і знищене майно.

Для отримання компенсації необхідно через "Дію" подати заяву, яку за встановленою  процедурою розглядає комісія міської ради, розраховує розмір компенсації, а виконавчий комітет — її затверджує.

Нагадаємо, що у рамках ініціативи "єВідновлення", жителі Одеської області отримали відшкодування, яке перевищує 30 мільйонів гривень за майно, що постраждало через ворожі акти. В центральний реєстр пошкодженого майна внесено понад 2,5 тисячі житлових об'єктів області. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

“Коментарі” писали, що в Одеській міській раді повідомили, що містяни мають змогу подати заяву на отримання виплат за пошкоджене житло через Департамент надання адміністративних послуг Одеської мерії. 

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися