В Одесі пройшло перше засідання Ради з питань ВПО: що обговорили

Під час засідання призначили голову ради та заступника

В Одесі 19 січня відбулося пеше установче засідання міської ради з питань внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили в Одеській міській раді.

У засіданні взяли участь: заступниця міського голови Світлана Бедрега, представники виконавчих органів Одеської міської ради, переселенці та представники благодійних організацій, що входять до складу міської ради з питань внутрішньо переміщених осіб.

Після вступного слова віцемера Світлани Бедреги з побажаннями плідної роботи членам міської ради з питань ВПО відбулося обрання голови, заступника та секретаря ради.

Головою ради була обрана Олена Мороз - переселенка з Луганська, яка має досвід у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб у благодійних фондах та громадських організаціях.

Заступником голови ради обрали приватного підприємця Володимира Ороса, який переїхав до Одеси з Донецької області, секретарем – директорку Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олену Китайську.

Олена Китайська на засіданні презентувала діяльність Департаменту щодо роботи з переселенцями.

Також були обговорені основні напрямки діяльності міської ради з питань ВПО, зокрема:

- сприяння соціальному захисту переселенців;

- вирішення проблем щодо  забезпечення житлом;

- працевлаштування ВПО;

- соціалізація переселенців в Одеській міській територіальній громаді.

“Коментарі” писали, що в рамках робочого візиту в Україну Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді спочатку приїхав на Одещину.  В ході зустрічі з керівництвом Одеської обласної військової адміністрації було обговорено продовження та посилення допомоги УВКБ ООН людям, що постраждали внаслідок російських обстрілів на Одещині та ВПО, які знайшли свій прихисток у нашому регіоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися