Наприкінці року люди зможуть повернутися до будинку на вулиці Середній в Одесі

10 місяців знадобиться на відновлення пошкодженого будинку внаслідок ракетної атаки

Вчора мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну нараду щодо стабілізації будинку на вулиці Середній, куди напередодні Нового року влучила російська ракета. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Так, 17 січня депутати від час позачергової сесії прийняли рішення про виділення з міського бюджету 42 млн гривень, з яких 7 млн гривень — саме на першочергові протиаварійні роботи. За прогнозами будівельників, на стабілізацію багатоповерхівки потрібно 2-3 тижні. 

Як зазначив перший заступник міського голови Олександр Філатов, на відновлення будинку з проєктуванням і тендерними процедурами знадобиться ще близько 10 місяців. 

“Тобто плануємо, що наприкінці цього року люди зможуть розпочинати ремонтні роботи в своїх відновлених квартирах", - підсумував Геннадій Труханов.


Нагадаємо, що станом на ранок 18 січня 2024 року відомо, що нічна атака ворога за допомогою ударних дронів типу "Shahed-131/136" призвела до пошкодження 11 будинків та 134 квартир в Одесі. Відновлювальні роботи вже тривають. Про це повідомляє Одеська міська рада.  Заміна та ремонт потрібна для 211 вікон у квартирах одеситів та 29 вікон у під’їздах. Також стало відомо про пошкодження 99 балконних блоків, 7 вхідних дверей та 4 міжкімнатних дверей.

Крім того, в Одеській міській раді повідомили, що містяни мають змогу подати заяву на отримання виплат за пошкоджене житло через Департамент надання адміністративних послуг Одеської мерії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися