В Чорному морі збільшилась кількість ракетоносіїв РФ: скільки "Калібрів" загрожують

В Чорному морі перебувають три ворожих кораблі

На бойовому чергуванні в Чорному морі з’явився додатковий надводний ракетоносій. Рівень небезпеки зріс, й у разі повітряної тривоги слід оперативно пройти до укриття. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

У Чорному морі 3 кораблі ворожого недофлоту, серед яких 1 надводний та 2 підводні ракетоносії споряджені 16 крилатими ракетами типу “Калібр”. В Азовському морі бойове чергування несе 1 ворожий корабель, – йдеться в повідомленні. 

Виявлення пусків ракет із підводних човнів дуже ускладнене для роботи нашої протиповітряної оборони. Тому в разі тривоги необхідно діяти швидко і оперативно. 

Зазвичай, Російська Федерація утримує свої ракетоносії на відстані від 100-150 кілометрів від берегів, контрольованих Україною, переважно у районі Новоросійська, розосереджуючи свої корабельні угруповання.

Важливо враховувати, що ситуація може швидко змінитися, особливо стосовно кількості ракетоносіїв, які Росія може вивести на бойове чергування всього за 2-3 години. Цей часовий проміжок вистачає для значного збільшення потенційної загрози. Варто також враховувати можливість ворожих бойових пусків неподалік від тимчасово окупованого Севастополя, що підвищує ризик ракетних ударів у регіоні.

Нагадаємо, пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами. Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України прокоментував знищення ВДК.

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/5644


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися