Без черги на кордоні: з Одеси запускають аеротрансфер до Кишинева

Спеціальні автобуси з Одеси до Кишинева мають почати курсувати вже найближчим часом

В Одеській області триває активна підготовка до запуску першого аеротрансферу між Одесою та Кишиневом. Представники української та молдавської прикордонної служб разом із місією EUBAM зібралися на нараді для обговорення механізму функціонування цього транспортного проєкту. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Основні кроки та принципи роботи аеротрансферу:

  • Електронна реєстрація: Пасажири будуть мати можливість зареєструватись в електронній системі, де слід вказати всі необхідні дані та прикріпити копію авіаквитка. Додатково буде зазначена інформація щодо особистих даних та військового обліку, а також інструкції про перевезення осіб з інвалідністю.

  • Формування груп: Групи пасажирів будуть складатися за 2-3 дні до відправлення рейсів з Кишинева, що охоплюватимуть основні напрямки: Кишинів — Стамбул, Кишинів — Варшава, Кишинів — Відень.

  • Відправлення з Одеси: Зареєстровані пасажири вирушать з Одеси на автобусі.

  • Швидке перетинання кордону: Аеротрансфер забезпечить ефективне проходжння митних та прикордонних процедур, максимально зменшуючи час перебування автобуса у зоні контролю до 30 хвилин.

Це має пришвидшити проїзд українців, які прямують до міжнародного аеропорту Кишинів та розвантажити пункти пропуску через кордон (в першу чергу в районі МПП "Маяки – Паланка – Удобне"). Організоване перевезення пасажирів також зменшить навантаження на дороги області легковими авто та покращить рівень обслуговування населення у сфері міжнародних перевезень. Будемо робити все для того, аби запустити перші автобуси вже найближчим часом!, – зазначив Олег Кіпер. 

Нагадаємо, в Одеській області активно працюють над модернізацією 9 контрольно-пропускних пунктів. Зокрема, роботи включають встановлення сучасних санітарних модулів на декількох пунктах-пропуску. Про які саме КПП йдеться читайте в матеріалі.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3962


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися