В Чорному морі збільшилась кількість кораблів РФ: скільки "Калібрів"

Три години потрібно, щоб вивести споряджені ракетоносії

Станом на ранок 28 січня ситуація в Чорному морі залишається напруженою, адже в акваторії перебувають 6 ворожих кораблів, серед яких 2 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет. Крім того, ракетоносії також є в Середземному морі. Там перебувають 2 ворожі кораблі серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет. В Азовському морі знаходиться один військовий корабель флоту РФ. 

 “Рівень ракетної загрози підвищено. А щодо активності десантних кораблів – це очевидні провокативні дії на тлі вкидів про підготовку десантних операцій в тил ліній оборони України”, - зазначили в Силах оборони півдня України.

Ба більше, в Військово-морських силах Збройних сил України також зазначили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р.

“В Середземному морі За добу, в інтересах рф, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря – 15 суден, з них 6 рухались з протоки Босфор; до Чорного моря - 10 суден, з них 1 продовжило рух у напрямку протоки Босфор”, - йдеться в повідомленні ВМС.

Нагадаємо також, що у Чорному морі залишається підвищена мінна небезпека, проте “зерновий коридор” продовжує функціонувати. Про це розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк під час телемарафону “Єдині новини” Коментарі” писали, що вперше у світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися