В Чорному морі почав діяти флот морських дронів: деталі

Українці змогли перехопити у Росії ініціативу в Чорному морі

Вперше в світі в Чорному морі почав  діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.

“Ми змогли перехопити у росії ініціативу в Чорному морі й створили такі безпекові умови, які змушують агресора тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі”, - підкрелив президент. 


Окрім того, голова держави розповів, що українці змогли забезпечити такий захист західній частині Чорного моря, який зараз дає змогу працювати нашим морським експортним коридорам.


“Змогли забезпечити такий захист західній частині Чорного моря, який зараз дає змогу працювати нашим морським експортним коридорам. Нової ваги зараз набуває і Дунайський регіон – теж критичний для глобальної безпеки”, - також заявив президент.

Раніше “Коментарі” писали, що президент України Володимир Зеленський зазначив, що Чорне море має стратегічне значення не лише для сусідніх країн, але й для всієї Європи, Близького Сходу та глобальної продовольчої безпеки. Про це у своєму Telegram-каналі написав президент.

Нагадаємо, що деякі військові зазначають, що зараз у Чорному морі знаходиться десятки тисяч мін. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив капітан 1 рангу запасу, ексзаступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко. За його словами, дуже багато мін там з'явилося ще протягом Першої та Другої світових війн та в радянський період.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися