На Одещині в кареті швидкої народилося немовля: як себе почуває мати

Малюк - у задовільному стані

Сьогодні бригада Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області допомогли з'явитися на світ недоношеному хлопчику у кареті ЕМД. Про це повідомили медики. 

Бригада була направлена на виклик до 22-річної жінки, у якої почалися пологи на 32-34 тижні вагітності. Прибувши на місце, медики вирішили невідкладно госпіталізувати пацієнтку, але не встигли дістатися до лікарні — малюк народився в дорозі. 

Після відсічення пуповини та стабілізації стану породіллі і новонародженого хлопчика, обидвоє були доправлені до пологового відділення і передані під опіку березівських акушерів-гінекологів.

“Бажаємо мамі та малюку міцного здоров'я. Повага нашим медикам”, - йдеться в повідомленні.

“Коментарі” писали, що у перший тиждень нового 2024 року в міських пологових будинках Одеси народилися 111 маленьких українців. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради. Кількісну перевагу минулого тижня отримали новонароджені хлопчики, яких народилося на світ 59. Також за тиждень побачили світ 52 маленькі одеситки.

Нагадаємо, в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися